Wkrótce 7 edycja Małopolskiego Festiwalu Smaku!
Już dziś zapraszamy wszystkich na kolejną, 7 już edycję Małopolskiego Festiwalu Smaku. Cykl plenerowych kiermaszów kulinarnych z roku na rok cieszy się coraz większą popularnością, podbijając serca i podniebienia smakoszy.
Po raz kolejny w największych miastach Regionu małopolscy producenci żywności zaprezentują swoje wyśmienite wyroby. Będzie to niepowtarzalna okazja do posmakowania tradycyjnych małopolskich produktów i potraw.
Podczas poszczególnych kiermaszów organizowany jest Plebiscyt, w którym publiczność wybiera najlepsze produkty w czterech kategoriach:
„Ekologiczne przysmaki”
„Tradycyjne specjały”
„Smakołyki z legendą”
„Jak u mamy”
Produkty i potrawy oceniane są również w Konkursie przez profesjonalne jury, które przyznaje Grand Prix oraz II i III miejsce.
Na głosujących podczas każdego z kiermaszów czekają atrakcyjne nagrody!
W tym roku zapraszamy do:
Oświęcimia – 5 czerwca, Rynek
Krakowa – 11-12 czerwca, plac Wolnica
Tarnowa – 19 czerwca, Rynek
Wadowic – 26 czerwca, Rynek
Nowego Sącza – 2 lipca, Rynek
Nowego Targu – 10 lipca, Rynek
Miechowa – 17 lipca, plac T. Kościuszki
Wielki finał odbędzie się w Krakowie, na placu Wolnica 27-28 sierpnia.
Na wszystkie imprezy Małopolskiego Festiwalu Smaku zapraszamy od godziny 10.00
Wystawców zainteresowanych udziałem w poszczególnych półfinałach, zapraszamy do zapoznania się z warunkami udziału zawartymi w Regulaminie VII Małopolskiego Festiwalu Smaku.
Źródło
Góry, Turystyka, Fotografia, Mapy, Schematy szlaków, Baza Noclegowa i inne ciekawostki.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Stary Sącz
Pierwsza wzmianka na temat Starego Sącza datowana jest na rok 1257, kiedy to książę krakowsko-sandomierski Bolesław Wstydliwy zapisał...
-
Widok Czchowa w 1837 roku Zachowane materiały źródłowe pozwalają historykom poznać życie miejscowości od początków jej dziejów do chwili o...
-
Zaryte - dworzec kolejowy Pierwsze koleje w Galicji budowano gdy Polska była pod zaborami. Galicja, jak wiadomo, była w zaborze aus...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz